Warszawa

Wegetariańskie ristotto

Wegetariańskie ristotto

Składniki:

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • po  ½ łyżeczki listków świeżego tymianku i oregano
  • olej, sól, pieprz

 

Przygotowanie:


Ryż opłukać, ugotować na sypko w dwóch szklankach wody z solą. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Pieczarki połączyć z cebulą, dodać połówki pomidorków. Doprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę razem smażyć. Gorący ryż wykładać na talerze, obłożyć warzywami i pieczarkami i posypać świeżymi ziołami.

 

mama Marika
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć