Warszawa

Ciasteczka miodowe z masłem orzechowym

Ciasteczka miodowe z masłem orzechowym

Pyszne, aromatyczne i chrupiące ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady.

 

Składniki:

  • 200 g margaryny w temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki brązowego cukru 
  • 1/2 szklanki płynnego miodu
  • ½ szklanki masła orzechowego
  • 2 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ tabliczki rozdrobnionej mlecznej czekolady

 

Przygotowanie:

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
  2. Masło, cukier, masło orzechowe i miód zmiksować na gładką masę.
  3. Dodać proszek do pieczenia, sól i stopniowo dodawać mąkę. Miksować do całkowitego połączenia składników.
  4. Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
  5. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać ciasto łyżką w sporych odstępach.
  6. Piec przez 15- 20 minut albo aż spód ciasteczek zacznie się rumienić.

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć