Pyszne, aromatyczne i chrupiące ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady.
Składniki:
-
200 g margaryny w temperaturze pokojowej
-
1/2 szklanki brązowego cukru
-
1/2 szklanki płynnego miodu
-
½ szklanki masła orzechowego
-
2 1/2 szklanki mąki
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
-
½ tabliczki rozdrobnionej mlecznej czekolady
Przygotowanie:
-
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
-
Masło, cukier, masło orzechowe i miód zmiksować na gładką masę.
-
Dodać proszek do pieczenia, sól i stopniowo dodawać mąkę. Miksować do całkowitego połączenia składników.
-
Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
-
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać ciasto łyżką w sporych odstępach.
-
Piec przez 15- 20 minut albo aż spód ciasteczek zacznie się rumienić.