aDwa w jednym - rozwój i zabawa. Świat matematycznych gier planszowych

Warszawa

Ciasteczka miodowe z masłem orzechowym

Ciasteczka miodowe z masłem orzechowym

Pyszne, aromatyczne i chrupiące ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady.

 

Składniki:

  • 200 g margaryny w temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki brązowego cukru 
  • 1/2 szklanki płynnego miodu
  • ½ szklanki masła orzechowego
  • 2 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ tabliczki rozdrobnionej mlecznej czekolady

 

Przygotowanie:

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
  2. Masło, cukier, masło orzechowe i miód zmiksować na gładką masę.
  3. Dodać proszek do pieczenia, sól i stopniowo dodawać mąkę. Miksować do całkowitego połączenia składników.
  4. Dodać kawałki czekolady i wymieszać.
  5. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać ciasto łyżką w sporych odstępach.
  6. Piec przez 15- 20 minut albo aż spód ciasteczek zacznie się rumienić.
 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)