aa
aKocie przepisy i nie tylko, czyli co słychać u Hello Kitty i jej przyjaciół?

Warszawa

Biała kiełbasa w chrzanowym puree

Biała kiełbasa w chrzanowym puree

a

Składniki:

 

  • 700 g białej gotowanej kiełbasy
  • 150 g wędzonego boczku w plastrach
  • Kilka gałązek ziół: rozmarynu, tymianku, majeranku
  • Olej
  • 2 łyżki chrzanu delikatesowego
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 1 i ½ szklanki mleka
  • Sól
  • Świeżo mielony kolorowy pieprz

 

Przygotowanie:


Kiełbasy naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć zioła, owinąć boczkiem i spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony.
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odparować i ponownie włożyć do garnka, rozgnieść, dodać masło i mleko, ciągle mieszając, połączyć. Dodać chrzan.
Podawać z kiełbasą. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

 

Ewelina Modelewska

 

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)