Warszawa

Duet jajek faszerowanych

Duet jajek faszerowanych

Składniki:

 

 

  • 8 jajek
  • 4 rzodkiewki
  • ½ świeżego ogórka
  • 1łyżka majonezu
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka keczupu
  • 3 plasterki wędzonej szynki
  • Szczypta papryki
  • Sól, pieprz

 

Przygotowane:


Jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie, dzięki temu łatwiej je będzie obrać. Następnie ostudzić, zdjąć skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.


Rzodkiewki i ogórek umyć, zetrzeć na tarce do warzyw lub drobno posiekać. Dodać 4 żółtka i majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do 8 połówek jajek.


Szynkę drobno posiekać, dodać kukurydzę i keczup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek.

 

 

Ewelina Modelewska

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć