Warszawa

Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

Składniki:

 

  • 200 g wędzonego łososia
  • 8 jajek
  • 1 czerwona cebula
  • Opakowanie kiełków rzodkiewki
  • 3 gałązki koperku
  • Sok z połowy cytryny
  • Kolorowy pieprz


Przygotowanie:


Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Łososia pokroić na małe kawałki. Drobno posiekaną cebulę wymieszać z koperkiem (jedną gałązkę pozostawić do dekoracji). Przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.


Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować  koperkiem.

 

 

Ewelina Modelewska

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć