Warszawa

Sałatka warstwowa z jajkami

Sałatka warstwowa z jajkami

Składniki:

 

  • 6 jajek
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 garście rzeżuchy
  • 200 g szynki konserwowej
  • Kilka listków sałaty
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka octu winnego
  • 500 g jogurtu naturalnego
  • Cukier
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

 

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, następnie wraz z pomidorkami pokroić w plastry.


Szynkę posiekać w cienkie paseczki.


Szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić, po czym wymieszać z jogurtem i octem. Dodać połowę rzeżuchy. Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem.


W misce ułożyć warstwy pomidorków, szynki, jajek i sosu. Wierzch ozdobić sałatą i pomidorkami, posypać resztą rzeżuchy.

 

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć