Warszawa

Jajka faszerowane na zielono

Jajka faszerowane na zielono

Składniki:

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • Miękkie awokado
  • Garść młodych liści szpinaku (lub 3 łyżki mrożonych liści)
  • Łyżka śmietany 18 proc.
  • Mały posiekany ząbek czosnku
  • Mały posiekany ząbek czosnku
  • Sok z cytryny
  • Biały pieprz
  • Sól


Wykonanie:

 

  1. Jajka na twardo obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Awokado umyj, osusz papierowym ręcznikiem, obierz, wyjmij pestkę, a miąższ pokrój w kostkę.
  2.  
  3. Listki szpinaku opłucz, lekko posiekaj. Żółtka zmiksuj ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, białym pieprzem i solą. Masą nadziej połówki białek. Udekoruj listkami.  Masę przygotuj tuż przed podaniem, gdyż szybko ciemnieje.

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć