Garść młodych liści szpinaku (lub 3 łyżki mrożonych liści)
Łyżka śmietany 18 proc.
Mały posiekany ząbek czosnku
Mały posiekany ząbek czosnku
Sok z cytryny
Biały pieprz
Sól
Wykonanie:
Jajka na twardo obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Awokado umyj, osusz papierowym ręcznikiem, obierz, wyjmij pestkę, a miąższ pokrój w kostkę.
Listki szpinaku opłucz, lekko posiekaj. Żółtka zmiksuj ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, białym pieprzem i solą. Masą nadziej połówki białek. Udekoruj listkami. Masę przygotuj tuż przed podaniem, gdyż szybko ciemnieje.
Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności.Zamknij (×)