Warszawa

Jajka w skorupkach z migdałami

Jajka w skorupkach z migdałami

Składniki:

 

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • Surowe jajko
  • 5 dag płatków migdałowych
  • Łyżka kremówki 30%
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz
  • Masło do smażenia
  • Posiekany pomidor
  • Łyżka posiekanej bazylii
  • Łyżeczka oliwy


Przygotowanie:


Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, tak by jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj.


Połowę płatków migdałowych posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do jajek na twardo. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.


Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor.


Pomidora wymieszaj z bazylią, oliwa i szczyptą soli. Podawaj z jajkami.

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)