Składniki:
Sos:
Przygotowanie:
Pierś kurczaka umyj, osusz i pokrój w paseczki. Przełóż do miski, dodaj słodką i ostrą paprykę, dopraw solą i pieprzem a następnie wlej 4-5 łyżek oleju i wszystko dokładnie wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie mięso usmaż na złoty kolor.
Cebulę obierz i pokrój w piórka, przesmaż na rozgrzanym maśle.
Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Majonez mieszamy z musztardą, dodajemy posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Paprykę umyj, osusz i pokrój w paseczki. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ i pokrój w paseczki a następnie skrop sokiem z cytryny aby nie ściemniało.
Placki tortilli podgrzej na suchej patelni, a następnie rozsmaruj na nich przygotowany sos, rozłóż liście sałaty, mięso, cebulę, paprykę oraz awokado i zwiń placki.
Danie robi się bardzo szybko a jest przepyszne. Nasza rodzina je uwielbia.