Warszawa

Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Składniki:

 

  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • Puszka ananasa w krążkach
  • Puszka kukurydzy
  • Mała kostka sera żółtego
  • 20 dag szynki konserwowej
  • Kilka czerwonych winogron
  • 2 łyżki majonezu
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:


Ananasa ser żółty i szynkę kroimy kostkę. Mieszamy z wystudzonym ryżem, odsączoną kukurydzą, majonezem i jogurtem. Dodajemy przekrojone na połówki czerwone winogrona. Doprawiamy solą i pieprzem. Na zdjęciu sałatka uformowana w gałki lodów przyozdobiona ananasem, czerwonym winogronem i ogórkiem.

 

Paulina Daniłowicz

 

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć