Warszawa

Naleśniki z masą serowo-bananową

Naleśniki z masą serowo-bananową

Składniki:

 

  • ok. 25 dag mąki pszennej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 4 jajka
  • 30 dag białego sera
  • 3 dojrzałe banany
  • 2 łyżki śmietany
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • olej

 

Przygotowanie:


Z mąki, jajek, mleka i wody wyrabiamy ciasto. Dodajemy łyżkę oleju i odstawiamy do lodówki na kilka minut, następnie smażymy naleśniki. Ser, obrane banany, cukier, cukier waniliowy i śmietanę zmiksować w blenderze. Na usmażone i ostudzone placki nałożyć serowo-bananową masę i zawinąć naleśniki. Podawać z lodami waniliowymi polane płynną czekoladą.

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć