Pachnące aromatyczne ciasteczka z ciasta francuskiego z warstwą budyniu i jabłkami.
Składniki:
Przygotowanie:
Zgodnie z przepisem na opakowaniu ugotować wcześniej budyń. Aby był gęstszy należy użyć mniej mleka (np. 400 ml zamiast 500 ml)! Ostudzić. Wyjęte z lodówki, rozwinięte ciasto francuskie smaruję cienką warstwą schłodzonego budyniu śmietankowego. Na cieście układam cienkie plasterki jabłek, a następnie ostrożnie zwijam je w rulon. Rulon kroję zamoczonym we wrzątku nożem w 2 centymetrowe plastry. Plastry układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, smaruję je z wierzchu roztrzepanym jajkiem i piekę aż nabiorą złocistego koloru w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni (około 15-20 minut).
Paulina Daniłowicz
Komentarze
Pyszne ale mi się przypaliły choć jeszcze nie były rumiane i przywarły do papieru do pieczenia:(... Ktoś ma pomysł jak temu zapobiec?
dodany: 2015-02-14 19:48:05, przez: Aneta