Warszawa

Kolorowa sałatka w makaronie

Kolorowa sałatka w makaronie

Składniki:

 

  • Duże muszle makaronowe
  • 1 papryka
  • Mały słoik ogórków konserwowych
  • Nieduża kostka sera żółtego
  • Puszka kukurydzy
  • 20 dag szynki konserwowej
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • Majonez
  • Sól, pieprz


Przygotowanie:


Pokrojoną w drobniutką kosteczkę czerwoną paprykę, ogórki konserwowe, ser żółty, szynkę konserwową i ugotowane na twardo jajka łączymy w jednej miseczce z odsączoną kukurydzą. Dodajemy łyżkę lub dwie majonezu, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy ugotowane wcześniej al dente i ostudzone muszle makaronowe. Gotowe muszelki z farszem w środku można opcjonalnie polać domowym sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego i majonezu i posypać świeżym szczypiorkiem.

 

Paulina Daniłowicz

 

 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć