Blok z białej czekolady z kolorowymi żelkami to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu, co sprawia, że nie można się mu oprzeć.
Czekoladowy blok z żelkami będzie smaczną niespodzianką dla dzieci, która na pewno zachwyci je podczas kinderbalu. Apetyczny deser z żelkami Haribo jest pyszny, a do tego prosty w przygotowaniu.
Czego potrzeba do wykonania tego deseru?
Składniki na około 20 porcji:
Wykonanie:
Czekoladę należy połamać na kawałki. W garnku rozpuścić łyżkę masła i dodać do niego połamaną czekoladę, mieszać do czasu aż powstanie jednolita masa. Prostokątną brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią część masy czekoladowej. Rozsmarować masę by zakryła dno i posypać ją żelkami. Następnie wylać na wierzch resztę rozpuszczonej czekolady i jeszcze raz posypać żelkami. Włożyć całość do zamrażalnika na minimum półtorej godziny. Po tym czasie wyłożyć masę i pociąć w dowolne kształty.