Warszawa

Marmurkowe pisanki

Marmurkowe pisanki

Potrzebne nam będą:

 

 

  • serek wiejski Piątnica 1 szt
  • galaretka czerwona (wiśniowa lub truskawkowa) 1 szt
  • galaretka zielona (agrestowa lub kiwi) 1 szt
  • wydmuszki z jajek świeże 10 szt


Galaretki rozpuszczamy każdą w niecałej szklance gotującej wody. Po wystudzeniu mieszamy z serkiem wiejskim (do jednej galaretki 1 serek). Wlewamy do wydmuszek. W wydmuszkach robimy takie otwory, żeby można było swobodnie wlać przez lejek. Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnie łupimy i podajemy w całości lub można pokroić na połówki i udekorować kolorowymi posypkami, koralikami – to już zależy od naszej fantazji. Piękna i jadalna dekoracja na świąteczny stół.

 

 

mama Ewa

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć