Warszawa

Pizza z pieczarkami

Pizza z pieczarkami

Składniki:

 

  • Mąka  2 szkl
  • Woda  1 szkl
  • Drożdże 5 dag
  • Sól 1 szczypta
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Jajko 1 szt
  • Pieczarki
  • Keczup
  • Ser żółty


Zagnieść ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce, przykryć ściereczką. Następnie pieczarki  pokroić i podsmażyć na oleju. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować. Ułożyć na blaszce do pieczenia, piec około 10, 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, posmarować keczupem, wyłożyć na wierzch podsmażone pieczarki i posypać startym serem. Wstawić do piekarnia na 10 minut i gotowe.

 

mama Ewa

 

Komentarze

Bardzo dobra Pizza na wieczór z przyjaciółmi idealna.

dodany: 2013-10-07 17:31:54, przez: michalina

zdecydowanie za dużo wody - dałam tyle ile w przepisie, ale wyszło bardzo rzadkie (trzeba było dodać więcej mąki). Można dać zamiast ketchupu przecier pomidorowy z rozgniecionym czosnkiem i bazylią. Ja wrzuciłam na ciasto jeszcze cebulkę i szynkę. Nie podpiekałam na 2 razy, tylko wszystko na raz. Bardzo dobre:)

dodany: 2013-03-17 09:42:00, przez: Adi

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć