Warszawa

Rafaello  domowe

Rafaello domowe

Składniki:

 

  • 10 dag wiórki kokosowe
  • 10 dag cukier puder
  • ¼  kostki masła
  • 1 łyżeczka  cukier waniliowy
  • ½ szklanki mleka w proszku
  • Wiórki do obtoczenia


Do naczynia włożyć wiórki kokosowe, cukier puder, miękkie masło i  cukier waniliowy rozpuszczony w 2 łyżkach wody. Wsypać na koniec mleko w proszku i wszystko razem wyrobić na gładką masę.  Formować małe kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych. Odstawić w chłodne miejsce do schłodzenia na 2- 3 godziny.

 

Mama Ewa

 

Komentarze

ile wychodzi porcji tych ciasteczek z takiej ilości składników

dodany: 2016-10-12 09:50:03, przez: bleble

wiadomo ze mleko w proszku bo masa bedze za luzna,a mleko w proszku wiaze mase.

dodany: 2013-09-15 11:44:27, przez: lea80

Czy można dodać zwykłe mleko czy koniecznie w proszku?

dodany: 2013-04-27 15:28:19, przez: Ewa

spróbowałam pyszne :)

dodany: 2013-03-24 08:32:21, przez: Magdalena

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć