Warszawa

Tort serce w stylu angielskim

Tort serce w stylu angielskim

Składniki:

 

  • jajka 3 szt
  • mąka 1 szkl
  • cukier 3/4 szkl
  • cukier waniliowy 1 szt
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • lukier plastyczny zielony 1 opakowanie (200 gram)
  • lukier plastyczny biały 1/2 opakowania (100 g)


Upiec biszkopt w tortownicy w kształcie serca lub wycinamy. Masą plastyczną wyrobić, żeby była miękka i rozwałkować cienko. Ciasto należy wcześniej posmarować masą maślaną (masło ukręcone z odrobiną cukru pudru), a następnie przykryć masą i dopasować wkoło. Na dole obciąć nadmiar masy i wyrównać. Udekorować kwiatkami z białej masy.


Możemy też torcik przełożyć dowolną masą lub nutellą.

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć