Warszawa

Bułeczka a'la szpinak

Bułeczka a'la szpinak

Przepis nadesłany na Konkurs dla Smakoszy

 

Składniki:

  • 1 bułeczka
  • 1/2 opakowania zamrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 1 łyżka śmietany
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli


Przygotowanie:
Szpinak z masłem i posiekanym czosnkiem dusimy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Gdy lekko przestygnie dodajemy łyżkę śmietany, posiekane drobno jajko i sól do smaku. Ścinamy wierzch bułeczki i wydrążamy jej środek, do którego nakładamy szpinak z jajkiem.
Dekorujemy śmietaną i z apetytem zjadamy! Smacznego!
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć