Warszawa

Bułeczka a'la szpinak

Bułeczka a'la szpinak

Przepis nadesłany na Konkurs dla Smakoszy

 

Składniki:

  • 1 bułeczka
  • 1/2 opakowania zamrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 1 łyżka śmietany
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli


Przygotowanie:
Szpinak z masłem i posiekanym czosnkiem dusimy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Gdy lekko przestygnie dodajemy łyżkę śmietany, posiekane drobno jajko i sól do smaku. Ścinamy wierzch bułeczki i wydrążamy jej środek, do którego nakładamy szpinak z jajkiem.
Dekorujemy śmietaną i z apetytem zjadamy! Smacznego!
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)