Warszawa

Serduszka z nadzieniem

Serduszka z nadzieniem

Słodkie serduszka z nadzieniem

 

Składniki:

  • Mąka 1,5 szkl
  • Masło ¾ szkl
  • Śmietana 2 łyżki
  • Jajko 1 szt
  • Soda 1 łyżeczka
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Aromat waniliowy
  • Cukier puder ½ skl
  • Marmolada różana
  • Cukier puder
  • Sok z cytryny
  • Kolorowy barwnik spożywczy

 

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto, gnieść podsypując mąką aż ciasto odstanie od ręki. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około godzinę. Schłodzone  ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować ½ ciasta i ciasto położyć na formę. Na serduszka ponakładać po łyżeczce marmolady i przykryć drugim plackiem. Po wierzchu wałkować wałkiem aż serduszka wypadną z formy. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ? C i piec około 15 minut w termoobiegu. Po upieczeniu polukrować kolorowym lukrem.

 

mama Ewa

 

Komentarze

bardzo dobre podzieliłam sie nimi z całą klasą

dodany: 2013-01-12 20:46:13, przez: Julia 12 latek

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć