Warszawa

Muszle z pesto

Muszle z pesto

Składniki:

  • makaron muszle 8 szt
  • mięso drobiowe gotowane 15 dag
  • cebula 1 szt
  • czerstwa bułka
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
  • ser gouda 5 dag


sos pesto:

  • bazylia 1 pęczek
  • parmezan 10 dag
  • czosnek 2 ząbki
  • orzechy włoskie 5 szt
  • oliwa z oliwek


Pesto: Wszystkie składniki utrzeć, a na końcu dodać starty parmezan.

 

Gotowane mięso, podsmażoną cebulę i namoczoną, odciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Dodać jajko, przyprawy sos sojowy, wymieszać. Muszle ugotować al dente. Nadziać farszem mięsnym do połowy, a na wierzch położyć po łyżeczce pesto. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w piekarniku 20 minut.

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć