Warszawa

Szaszłyki z mortadelą

Składniki:

 

  • Pierś z kurczaka
  • Cebula
  • Mortadela
  • Olej do smażenia
  • Patyczki do szaszłyków
  • Przyprawa do grilla
  • Sól

 

Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę, posolić, posypać przyprawą do grilla i  odstawić w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Wrzucić na olej i lekko zblanszować. 

 

  

 

Mięso, cebulę i pokrojoną w kostkę cebulę nakładać na patyczki do szaszłyków. Wstawić do piekarnika na 30 minut. W międzyczasie przekręcić, żeby się równo zarumieniły. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką lub ogórkiem kiszonym.

 

Dzieci bardzo lubią mortadelę...

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)