Warszawa

Szaszłyki z mortadelą

Składniki:

 

  • Pierś z kurczaka
  • Cebula
  • Mortadela
  • Olej do smażenia
  • Patyczki do szaszłyków
  • Przyprawa do grilla
  • Sól

 

Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę, posolić, posypać przyprawą do grilla i  odstawić w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Wrzucić na olej i lekko zblanszować. 

 

  

 

Mięso, cebulę i pokrojoną w kostkę cebulę nakładać na patyczki do szaszłyków. Wstawić do piekarnika na 30 minut. W międzyczasie przekręcić, żeby się równo zarumieniły. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką lub ogórkiem kiszonym.

 

Dzieci bardzo lubią mortadelę...

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć