Dzieci kochają oliwki. Są kolorowe, smaczne i pozwalają stworzyć ciekawe dania.
Składniki:
Opis:
Posiekaj oliwki, cebulkę i szczypiorek, a następnie wrzuć do miseczki. Dodaj kawałki tuńczyka oraz majonez. Całość wymieszaj. Powstałą pastę można rozsmarować i serwować jako smaczną przekąskę na grzankach. Zielone hiszpańskie oliwki można zastąpić czarnymi.
Smacznego!
Hiszpańskie oliwki
Dzieci kochają oliwki. Są kolorowe, smaczne i pozwalają stworzyć ciekawe dania. Lubią je także mamy, ponieważ są bogate w witaminy z grupy B, prowitaminę A, witaminę C i E, oraz związki mineralne – przede wszystkim fosfor, potas i żelazo. Ze względu na zdrowotne aspekty spożywania hiszpańskich oliwek, warto włączyć je do codziennej diety. Będzie ona bogatsza nie tylko w substancje odżywcze, ale również urozmaicona smakowo.