Warszawa

Kolorowe babeczki z szynką

Kolorowe babeczki z szynką

Składniki:

 

1. Babeczki:

  • 150 g zimnego masła,
  • 4 łyżki wody,
  • 300g mąki,
  • sól

 

2. Farsz:

  • 300 g szynki wędzonej,
  • 100 g masła,
  • kilka czarnych oliwek,
  • pomidorki koktajlowe,
  • natka pietruszki,
  • cytryna,
  • sól, pieprz

 

 

Przygotowanie:

 

Ze składników na babeczki zagnieść ciasto i wylepić nim wysmarowane masłem foremki. Piec 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić, wyjąć z foremek. Zrobić farsz: szynkę zemleć, masło utrzeć mikserem, dodać szynkę, pieprz i sól do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać do babeczek. Dekorować oliwkami, połówkami pomidorków, kawałkami cytryny i natką.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)