Pomidory umyj pod bieżącą wodą, osusz. Z każdego odetnij wierzchołek i łyżeczką delikatnie wydrąż miąższ, pozostawiając około 1cm brzeg. Wnętrze pomidorów oprósz solą i pieprzem. Pomidory połóż na talerzu wydrążoną częścią do dołu, aby spłynął z nich sok.
Ryż ugoruj na sypko w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Ostudź.
Paprykę i ogórki pokrój w kostkę.
Tuńczyka odsącz z zalewy lub oleju.
Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj.
Jogurt wymieszaj z majonezem.
Do miski włóż ryż, pokrojoną paprykę, ogórki, tuńczyka, szczypiorek, łyżkę sosu jogurtowo-majonezowego i delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pomidory napełnij przygotowaną sałatką. Z wierzchu polej pozostałym sosem jogurtowo-majonezowym. Udekoruj listkami bazylii.
Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności.Zamknij (×)