Składniki:
Wykonanie:
Kapustę płuczemy, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie zalewamy wodą, dodajemy listek, ziele, pieprz i gotujemy do miękkości. Groch zalewamy wodą i pozostawiamy na kilka godzin. Po tym czasie gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Łączymy kapustę, groch i cebulę. Doprawiamy solą. Można dodać majeranek i pieprz.
Komentarze
Uwielbiam kapustę z grochem nie rozumiem zdziwienia poprzedniej osoby dającej komentarz przecież to jedna z dwunastu wigilijnych potraw;)
dodany: 2012-09-16 18:43:49, przez: Gosposia
Na wigilię to pierwsze słyszę, żeby się robiło. A tak poza wigilią, to polecam podsmażyć do tego kosteczki z boczku, tudzież kiełbaski :)
dodany: 2012-04-18 14:16:14, przez: Dżon