aDwa w jednym - rozwój i zabawa. Świat matematycznych gier planszowych

Warszawa

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Składniki:

 

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 400g grochu (połówki)
  • 3 cebule
  • listek laurowy
  • ziele angielski
  • pieprz ziarnisty
  • olej do smażenia

 

Wykonanie:

 

Kapustę płuczemy, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie zalewamy wodą, dodajemy listek, ziele, pieprz i gotujemy do miękkości. Groch zalewamy wodą i pozostawiamy na kilka godzin. Po tym czasie gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Łączymy kapustę, groch i cebulę. Doprawiamy solą. Można dodać majeranek i pieprz.

 

Komentarze

Uwielbiam kapustę z grochem nie rozumiem zdziwienia poprzedniej osoby dającej komentarz przecież to jedna z dwunastu wigilijnych potraw;)

dodany: 2012-09-16 18:43:49, przez: Gosposia

Na wigilię to pierwsze słyszę, żeby się robiło. A tak poza wigilią, to polecam podsmażyć do tego kosteczki z boczku, tudzież kiełbaski :)

dodany: 2012-04-18 14:16:14, przez: Dżon

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)