aa
aNauczycielu! Zgłoś swoją szkołę do BaśnioBOJU!

Warszawa

Schab pieczony w ziołach

Schab pieczony w ziołach

a

 

Składniki:

 

  • 70 dag schabu bez kości
  • ½ pęczek tymianku
  • ½ pęczek majeranku
  • ½ pęczek natki pietruszki
  • ½ pęczek bazylii
  • 2 czerwone cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

 

Schab umyć i osuszyć. Pokroić na plastry. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Majeranek, natkę i bazylię drobno posiekać, wymieszać. Schab ułożyć w rękawie do pieczenia i obłożyć ziołami. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone gałązki tymianku. Cebulę obrać, pokroić w talarki i obłożyć nią schab. Rękaw szczelnie zamknąć. Piec ok. 1 godz. w temperaturze 180oC.

 

Podawać z ziemniakami i surówką.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)