Warszawa

Schab pieczony w ziołach

Schab pieczony w ziołach

 

Składniki:

 

  • 70 dag schabu bez kości
  • ½ pęczek tymianku
  • ½ pęczek majeranku
  • ½ pęczek natki pietruszki
  • ½ pęczek bazylii
  • 2 czerwone cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

 

Schab umyć i osuszyć. Pokroić na plastry. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Majeranek, natkę i bazylię drobno posiekać, wymieszać. Schab ułożyć w rękawie do pieczenia i obłożyć ziołami. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone gałązki tymianku. Cebulę obrać, pokroić w talarki i obłożyć nią schab. Rękaw szczelnie zamknąć. Piec ok. 1 godz. w temperaturze 180oC.

 

Podawać z ziemniakami i surówką.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć