Warszawa

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

 

  • 40 dag czerwonej kapusty,
  • 1 duże kwaskowate jabłko (np. reneta szara),
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 3-4 łyżki oliwy,
  • Sok z cytryny,
  • Cukier,
  • Sól

 

Przygotowanie:

 

  • Kapustę (oczyścić ze zwiędłych liści) poszatkować, sparzyć wrzątkiem. Wymieszać z sokiem z cytryny, aby odzyskała kolor.
  • Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę.
  • Marchewkę i jabłko obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Składniki połączyć, wymieszać z oliwą, doprawić do smaku solą i cukrem.

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć