Rybę myjemy, osączamy i dzielimy na porcje. Skrapiamy octem winnym cytrynowym, przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na 30 minut.
Rozdrobniony szpinak dusimy na oliwie na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną cebulę i wlewamy 0,5 szklanki wody. Szpinak zagotowujemy, a następnie miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem czarnym mielonym. 1/3 szpinaku odkładamy, a do reszty dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i ponownie zagotowujemy.
Rybę gotujemy na parze przez około 5 minut.
Po wyjęciu układamy na odłożonym szpinaku i polewamy sosem szpinakowym. Dekorujemy ziołami i plasterkami cytryny. Podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem.
No właśnie to samo chciałam napisać, wszędzie już grzmią, żeby pangi nie jeść, bo to ryba hodowana w ścieku - może ktoś zdejmie ten przepis?
dodany: 2013-08-12 09:09:00, przez:
Jo
Matko jedyna, jak mozna dziecku dawać pangę? Ja bym tego kotu nie dała. Poczytajcie jak to sie hoduje, rybki dostaja żenskie (ludzkie) hormony aby sie rozmnażały, żyją w jednej z najbardziej brudnych rzek (hodowle rzeczne). Panki i tilapii dzieciom sie nie daje!!!
Komentarze
No właśnie to samo chciałam napisać, wszędzie już grzmią, żeby pangi nie jeść, bo to ryba hodowana w ścieku - może ktoś zdejmie ten przepis?
dodany: 2013-08-12 09:09:00, przez: Jo
Matko jedyna, jak mozna dziecku dawać pangę? Ja bym tego kotu nie dała. Poczytajcie jak to sie hoduje, rybki dostaja żenskie (ludzkie) hormony aby sie rozmnażały, żyją w jednej z najbardziej brudnych rzek (hodowle rzeczne). Panki i tilapii dzieciom sie nie daje!!!
dodany: 2013-01-05 23:09:30, przez: Magda