Warszawa

Pikantne bułeczki

Pikantne bułeczki

a

Składniki:

  • ciasto jak na pizze (drożdże, mąka, woda),
  • sos pomidorowy lub inny,
  • ser masdamer,
  • pokrojone paróweczki 3-4 sztuki

 

Z ciasta formujemy trzy równe części i każda rozwałkowujemy na prostokąt i smarujemy sosem, ja użyłam sosu chili, układamy cieniutkie plasterki parówek, lub innej wędlinki i równomiernie posypujemy serem. Zwijamy jak roladę. Kroimy na grube plastry. Po środku każdego robimy podłużne wgłębienie nożem. Pieczemy na złoty kolor.
 

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)