Warszawa

Kolorowe pszczółki

Kolorowe pszczółki

Sposób przygotowania:

  1. Pomidorka myjemy i jako, że z niego powstanie kadłub - robimy mu symetryczne nacięcia wzdłuż - minimum dwa. Oliwkę kroimy w paseczki, z tym, że grube się łamią, a cienkie nie wyglądają na paski pszczółki. Musimy być precyzyjni.
  2. Przygotowany pasek oliwki wkładamy we wcześniej naciętego pomidorka, jak najdelikatniej, żeby się nie połamał.
  3. I teraz najłatwiejsze. Głowę wykonujemy jak w przepisie na biedronki, z tym, że zamiast z białka wykonujemy je z żółtego sera (podobnie jak skrzydełka). Osadzamy głowę do tułowia za pomocą wykałaczki. Na boku można zrobić nacięcia, w które wkładamy wycięte z żółtego sera skrzydełka. W oliwce robimy nacięcia i wkładamy "czułki".

 


 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć