Warszawa

Kolorowe pszczółki

Kolorowe pszczółki

a

Sposób przygotowania:

  1. Pomidorka myjemy i jako, że z niego powstanie kadłub - robimy mu symetryczne nacięcia wzdłuż - minimum dwa. Oliwkę kroimy w paseczki, z tym, że grube się łamią, a cienkie nie wyglądają na paski pszczółki. Musimy być precyzyjni.
  2. Przygotowany pasek oliwki wkładamy we wcześniej naciętego pomidorka, jak najdelikatniej, żeby się nie połamał.
  3. I teraz najłatwiejsze. Głowę wykonujemy jak w przepisie na biedronki, z tym, że zamiast z białka wykonujemy je z żółtego sera (podobnie jak skrzydełka). Osadzamy głowę do tułowia za pomocą wykałaczki. Na boku można zrobić nacięcia, w które wkładamy wycięte z żółtego sera skrzydełka. W oliwce robimy nacięcia i wkładamy "czułki".

 


 

 

a

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)