Sałatka zawiera wiele cennych dla urody i zdrowia witamin, a jej przygotowanie zajmuje kwadrans.
Składniki:
-
mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej
-
3 pomidory
-
3 ogórki gruntowe
-
papryka: zielona, czerwona i żółta
-
łyżka posiekanej natki
-
łyżka posiekanej łodygi pora
-
1/2 puszki czerwonej fasoli
-
1/2 puszki kukurydzy
-
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
-
sól, pieprz
Przygotowanie:
-
Umyte i osuszone liście kapusty szatkujemy, wrzucamy do miski.
-
Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. Wszystko polewamy sosem z oliwy z oliwek extra vergine połączonym z solą i pieprzem, mieszamy rękami, schładzamy.