Warszawa

Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka zawiera wiele cennych dla urody i zdrowia witamin, a jej przygotowanie zajmuje kwadrans.
 

Składniki:

  • mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej
  • 3 pomidory
  • 3 ogórki gruntowe
  • papryka: zielona, czerwona i żółta
  • łyżka posiekanej natki
  • łyżka posiekanej łodygi pora
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  1. Umyte i osuszone liście kapusty szatkujemy, wrzucamy do miski.
  2. Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. Wszystko polewamy sosem z oliwy z oliwek extra vergine połączonym z solą i pieprzem, mieszamy rękami, schładzamy.
     
 

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć