Warszawa

Raczek Nieboraczek

Raczek Nieboraczek

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 30 dkg mięso mielone
  • 0,5 łyż koncentrat pomidorowy
  • 0,5 cebulka
  • ½ łyżki masła
  • sera żółty
  • ząbek czosnku
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz
  • bulionetka Knorr


Przygotowanie:

  1. Rozgrzać masło na patelni, zeszklić na nim cebulkę i posiekany czosnek .Dodać mięso i starte na grubych oczkach pieczarki, smażyć ok. 8 min na małym ogniu. Podlać bulionetką Knorr. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojony ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Papryki oczyścić, przekroić na pół , wyjąć gniazda nasienne, napełnić mięsnym farszem.
  3. Paprykę owinąć w folię aluminiową i zapiekać 35 min w temp 200 st.C.
  4. Uformować i udekorować Raczka Nieboraczka.
     
 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć