Warszawa

 Chrupiąca sałatka w jogurcie

Chrupiąca sałatka w jogurcie

Sałatka jest lekka, a jednocześnie smaczna i do tego taka wiosenna.

Składniki:

  • środkowe jasne liście sałaty masłowej
  • pomidor malinowy
  • mała czerwona papryka
  • kilka rzodkiewek
  • jajko ugotowane na twardo
  • klika kuleczekk sera mozzarella do sałatek
  • ogórek zielony
  • cebulka
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz grubo mielony

 

Przygotowanie:

  1. Liście sałaty myjemy i osuszamy, rwiemy. Wrzucamy do miski. Dodajemy porwane kuleczki mozzarelli, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor malinowy oraz zielony ogórek, jajko i rzodkiewki, także pokrojone w kostkę oraz paprykę, wcześniej umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych. Cebulkę drobno kroimy. Wszystko dodajemy do sałaty
  2. Całość mieszamy z jogurtem greckim, doprawiamy.
 

Komentarze

Brzmi smacznie,jutro lece po zakupy,napewno wyprobuje

dodany: 2011-03-17 23:25:48, przez: julia

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć