Warszawa

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

Lazurowe placuszki cukiniowo-pieczarkowe

Składniki:

  • duża cukinia
  • 4 pieczarki
  • 12 pomidorków czereśniowych
  • 10 dag sera lazur
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
  • szczypta oregano
  • olej


Przygotowanie:

  1. Umytą i osuszoną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie pieczarki.
  2. Cukinię solimy i odstawiamy. Po tym czasie odciskamy z cukinii sok. W misce mieszamy startą cukinię i pieczarki z jakiem i łyżką bułki tartej oraz przyprawami.
  3. Rozgrzewamy olej, kształtujemy małe placuszki i smażymy na złoto. Pod koniec smażenia na każdy placuszek układamy pokruszony lazur. Podajemy z ćwiartkami pomidorków czereśniowych.


 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)