Warszawa

Maślana bułeczka z serkiem śmietankowym Hochland Kanapkowy

 

Składniki:

 

  • Bułeczka maślana
  • serek Hochland Kanapkowy śmietankowy
  • truskawki
  • orzechy włoskie
  • miód wielokwiatowy
  • szparagi surowe zielone
  • listek bazylii zielonej lub czerwonej albo mikrozioła - garść, do przybrania
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • pieprz czarny grubo mielony - 2 szczypty

 

Przygotowanie:


Orzechy przebrać i pokruszyć. Na suchą patelnię wlać miód, podgrzać. Kiedy zacznie się pienić wsypać orzechy, prażyć kilka chwil. Dodać sok z cytryny, jeszcze chwilę smażyć, oprószyć pieprzem, ostudzić. Szparagom odłamać twardą końcówkę. Odciąć główki, przekroić je na połówki. Obieraczką do warzyw zestrugać cienkie wstążki z łodygi szparagów. Kromki maślanej bułki posmarować serkiem. Nałożyć po trochu karmelizowanych orzechów, wstążki szparaga. Przybrać truskawką i główkami szparagów oraz ziołami.

 

Autorka przepisu: Iza Kulińska / Blog Smaczna Pyza

 

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć