Warszawa

Keks Wielkanocny

Keks Wielkanocny


Składniki:

  • 250 g miękkiego masła
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g cukru kryształu
  • 4 jajka – osobno żółtka i białka
  • 500 g mąki
  • 350 g orzechów, figi, żurawiny, rodzynek lub mieszanki keksowej
  • 10 g proszku do pieczenia

 

Przygotowanie:

  1. Masło spienić z cukrem pudrem, dodać żółtka i ubijać jeszcze kilka minut.
  2. Białka ubić z cukrem kryształem i wymieszać z masą. Dodać mąkę wymieszaną wcześniej z bakaliami i proszkiem do pieczenia.
  3. Piec 30 minut w temperaturze 175 stopni.

 

 

Przepis zdradzony przez cukiernię Słodki Wierzynek!

 

Zapraszamy do udziału w konkursie

Zapachy i smaki Świąt - Wielkanocne Receptury

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć