Warszawa

a'la kopiec kreta

a'la kopiec kreta

Składniki:

  • biszkopt (4 jajka, niepełna szklanka maki tortowej, łyżka maki
  • ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, pół szklanki cukru),
  • 500 ml śmietana 30 %,
  • 3 opakowania śmietanfix,
  • 1 opak bita śmietana w proszku,
  • pól szklanki cukru pudru,
  • 1 opakowanie galaretka agrestowa

 

Z podanych składników robimy biszkopt i pieczemy. Po upieczeniu delikatnie obkrawamy dookoła zastawiając 1 cm krawędzi i wybieramy środek.
Śmietanę ubijamy z smietanfixem, cukrem i bita śmietaną w proszku. Dodajemy do niej pokrojone na kawałki zastygłą galaretkę. Delikatnie mieszamy i wykładamy na ciasto. Formujemy kopczyk. Pozostałe okruszki ciasta posypujemy na masę śmietanowa. Wkładamy do lodówki.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć