Warszawa

Pasta z pieczonego batata

Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z pieczonego batata??

 

Składniki:

  • 1 batat
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

 

 


Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
  2. Batata pokroj na ćwiartki, posmaruj olejem i włoż do piekarnika.
  3. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułoż kawałki batata i czerwoną cebulę i piecz około 40 minut. Ostudź.
  4. Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Przełoż do wybranego naczynia i podawaj.

 


 

Przepis pochodzi z ksiązki Hummusy i pasty

 

 

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć