Warszawa

Śniadanie na trawie

Śniadanie na trawie

Kanapeczki - krówki

 

Składniki:

  • chleb,
  • szynka,
  • ser żółty,
  • szczypiorek,
  • pomidor,
  • masło,
  • serek homogenizowany.


Sposób wykonania:

 

Kanapki smarujemy masłem. W plasterku sera wycinamy postać krówki, to samo robimy z szynką. Na jednej kanapce kładziemy plasterek szynki z włożoną postacią krówki serowej, na drugiej - wyciętą szynkową krówkę. Chmurki robimy z serka homogenizowanego. Na dole dodajemy posiekany szczypiorek i kawałki pomidora jako kwiatki.

 

Smacznego!

 

 

 


Śniadaniowy byczek

 

Składniki:

- wafle ryżowe,
- plasterki kiełbasy,
- ogórek zielony,
- oliwki czarne,
- szczypiorek,
- kukurydza w puszce.

 

Sposób przygotowania:

 

Z okrągłego wafla ryżowego robimy tułów byczka, głowę z plasterka kiełbasy, mordkę i uszy z zielonego ogórka. Oliwki czarne odcedzamy i robimy z nich oczy i nos, z ziarenek kukurydzy zęby. Nogi i ogon to kawałki szczypiorku, przyciętego proporcjonalnie do tułowia.

 

Smacznego!

 



Wiejskie klimaty

 

Składniki:

- wafle ryżowe,
- chleb,
- tuńczyk w oleju,
- ogórek zielony
- papryka
- cieciorka,

- natka pietruszki,
- majonez, keczup.

 

Sposób przygotowania:

 

Z chleba wycinamy małe kwadraciki - domki, z zielonego ogórka - trójkątne dachy. Z kawałków papryki robimy drzwi domków, okna z majonezu. Nakładamy dachy na przygotowane domki, całość układamy na waflu. Ścieżki formujemy z wyciśniętego majonezu, który wypełniamy tuńczykiem. Ozdabiamy cieciorką. Drzewka robimy z natki pietruszki. Dachy można posmarować keczupem.

 

Smacznego!

 

Ewa Sidor

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć