Jest absolwentką Żywienia Człowieka na Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (obecnie Uniwersytet Warmińsko- Mazurski). Zanim 5 lat temu założyła
Poradnię Żywieniową Remedio, przez kilkanaście lat praktyki zawodowej zajmowała się tematyką żywności specjalistycznej, przeznaczonej dla pacjentów szczególnie wrażliwych, takich jak dzieci z alergią pokarmową, pacjenci niedożywieni z powodu choroby. Uczestniczyła w wielu krajowych i międzynarodowych konferencjach i szkoleniach.
Obecnie prowadzi własną praktykę, w której pomaga osobom z nadwagą i otyłością, a także pacjentom, u których racjonalne odżywianie wspomaga leczenie chorób (cukrzyca, nowotwory). Uważa, że lepiej zapobiegać niż leczyć, dlatego też organizuje warsztaty i pogadanki dla rodziców i dzieci, a także dziadków, podczas których uczy jak „małymi kroczkami” uzdrowić domowy jadłospis. Wierzy, że zdrowe nawyki żywieniowe i aktywny styl życia mogą zapobiec wielu chorobom i przyczynić się do długiego, zdrowego i radosnego życia. Tym przekonaniem i własnym przykładem „zaraża” swoich pacjentów. Uważa, że nawet żyjąc w biegu można smacznie i zdrowo gotować i odżywiać się regularnie. Uwielbia spacery, jazdę na rowerze i rolkach, a zimą łyżwy.
Poradnia Żywieniowa Remedio
Ul. Naruszewicza 18/7
Warszawa
Tel. 784 223755