Dla dzieci od 6-7 miesiąca życia
Wystarcza na 2 małe porcje
Nadaje się do zamrożenia
Składniki:
-
1/4 cebuli, obranej i pokrojonej w kostkę
-
odrobina (15g) masła bez dodatku soli
-
1/2 filiżanki mrożonego groszku
-
kilka liści sałaty rzymskiej lub lodowej
-
1 filiżanka wody
-
1 łyżka kremówki
Wykonanie:
-
Podsmaż cebulę na rozgrzanym maśle przez 1 minutę, dodaj groszek
-
i sałatę i podsmaż lekko przez 1-2 minuty.
-
Dodaj wodę, szybko doprowadź do wrzenia i gotuj aż groszek będzie
-
bardzo miękki. Zdejmij z ognia, zmiksuj na bardzo gładką masę. Wymieszaj
-
ze śmietanką.
"Kiążka kucharska dla maluchów i niemowląt" Gina Ford