Warszawa

Zielony pasztet

Zielony pasztet

Składniki:

  • 1 mała cukinia
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 jajka
  • 150 g bułki tartej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

 

Cukinie pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy do miękkości. Szpinak udusić z czosnkiem na 2 łyżkach oliwy. Jajka roztrzepać, dodać bułkę, połączyć ze szpinakiem, doprawić solą, pieprzem. Formę do pieczenia posmarować masłem, włożyć przygotowaną masę. Przykryć folią aluminiową. Włożyć do większego naczynia z wodą, wstawić do piekarnika na 1,5 godziny na 180 stopni.

 

Smacznego!

Adrian Grzywna

 

 

Przepis został wysłany na konkurs "Wiosenna dawka witamin".

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)