Warszawa

Migdałowe babeczki z porzeczkami

Migdałowe babeczki z porzeczkami

Przepis na fantastyczne migdałowe babeczki, to wspaniała okazja do osłodzenia sobie dnia :)

 

Składniki na 12 babeczek:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego-garść zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka sody-1
  • 1/2 szklanki czarnych porzeczek
  • 100g masła
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki maślanki-aromat śmietankowy

 

 

Przygotowanie:

  1. Masło roztopić w rondelku.
  2. Wymieszać razem maślankę, jajka, schłodzone masło i parę kropel
  3. aromatu śmietankowego.
  4. Przesianą mąkę wymieszać z sodą, migdałami, cukrem i cukrem
  5. waniliowym.
  6. Dodać porzeczki i delikatnie wymieszać.
  7. Połączyć ze sobą obie masy, krótko mieszając. Ciasto
  8. przełożyć do formy na babeczki wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 25 minut.



 

Paulina Daniłowicz

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć