Przepis na fantastyczne migdałowe babeczki, to wspaniała okazja do osłodzenia sobie dnia :)
Składniki na 12 babeczek:
-
2 szklanki mąki
-
1/2 szklanki cukru
-
1 opakowanie cukru waniliowego-garść zmielonych migdałów
-
1 łyżeczka sody-1
-
1/2 szklanki czarnych porzeczek
-
100g masła
-
2 jajka
-
3/4 szklanki maślanki-aromat śmietankowy
Przygotowanie:
-
Masło roztopić w rondelku.
-
Wymieszać razem maślankę, jajka, schłodzone masło i parę kropel
-
aromatu śmietankowego.
-
Przesianą mąkę wymieszać z sodą, migdałami, cukrem i cukrem
-
waniliowym.
-
Dodać porzeczki i delikatnie wymieszać.
-
Połączyć ze sobą obie masy, krótko mieszając. Ciasto
-
przełożyć do formy na babeczki wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 25 minut.
Paulina Daniłowicz