Warszawa

Deser jogurtowo - owocowy

Deser jogurtowo - owocowy

Składniki:

 

  • jogurt o smaku gruszkowym,
  • galaretka gruszkowa,
  • galaretka wiśniowa,
  • żelatyna 1 łyżeczka,
  • serduszka z galaretki czerwone,
  • winogrona,
  • cytryna lub pomarańcza,

 

Żelatynę namoczyć i podgrzewając rozpuścić. Zmiksować z jogurtem gruszkowym.
Pucharki położyć w linii pochyłej. Na boku położyć serduszko z galaretki i zalać masą jogurtową. Odstawić w chłodne miejsce aż zastygnie. Następnie rozpuścić galaretkę gruszkową. Również wlać pochyło a następnie galaretkę wiśniową do postawionych w pionie pucharków. Przed podaniem udekorować owocami. Można też podawać z lodami.

 

mama Ewa

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć