Umyj starannie jajko i wbij do misy miksera. Dodaj mleko, jogurt, mąkę, miód, rozpuszczoną czekoladę, kakao. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny, aby ciasto dojrzało.
Używając pędzelka posmaruj patelnię oliwą. Kiedy tłuszcz się rozgrzeje, łyżką wazową wlej na patelnię porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Kremówkę przelej do wysokiego naczynia, dosyp 2 łyżki cukru. Ubij na sztywną pianę. Połącz delikatnie z gęstą kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połówki sparzonej cytryny.
Maliny i listki mięty umyj, pozostaw na sitku aby obeschły.
Gdy naleśniki przestygną, wytnij z nich serca. Posmaruj pierwszy naleśnik przygotowaną masą śmietanową i ułóż na niej warstwę malin. Przykryj kolejnym naleśnikowym sercem. Posmaruj masą śmietanową i ozdób malinami i listkami mięty.