Warszawa

Bananowiec

Bananowiec

Składniki:

 

  • biszkopty do wyłożenia tortownicy 1/2 paczki
  • galaretki cytrynowe 2 szt
  • galaretki agrestowe 2 szt
  • cukier puder 1/2 szkl
  • masło 1 kostka
  • kakao 1 łyżka
  • banany dojrzałe 4 szt

 

Przygotowanie:

 

Masło utrzeć z cukrem a następnie ze startymi na grubej tarce bananami. Cytrynowe galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i wystudzić. Po wystudzeniu dodać je do masy bananowej i dobrze wymieszać. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i na nie wylać połowę masy. Do reszty dodać kakao i razem wymieszać. Gdy masa w tortownicy stężeje, wyłożyć masę z kakao, a gdy wszystko stężeje udekorować krążkami z banana. Na wierzch wylać galaretkę agrestową rozpuszczoną jak poprzednią. Zostawić do stężenia.

 

mama Ewa

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć