Warszawa

Deser z owocami w skórce z pomarańczy

Deser z owocami w skórce z pomarańczy

Deser z owocami w skórce z pomarańczy

 

Składniki:

  • pomarańcze 3 szt
  • truskawki mrożone 20 dag
  • banan 1 szt
  • galaretki truskawkowe 2 szt

 

Przygotowanie:

Z pomarańczy wycisnąć sok, wydrążyć. Truskawki mrożone posypać cukrem,
poczekać aż rozmarzną. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Ostudzić.
W skórki pomarańczy nakładać owoce. Następnie zalać galaretką i zostawić w chłodnym miejscu aż się zsiądą. Przed podaniem pokroić na ćwiartki.

 

Smacznego!

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć