aa
aKocie przepisy i nie tylko, czyli co słychać u Hello Kitty i jej przyjaciół?

Warszawa

Boczek pieczony

Boczek pieczony

a

Składniki:

 

  • chudy boczek 1 kg,
  • czosnek 4 ząbki,
  • sól 1 łyżka,
  • pieprz 1/4 łyżeczki,
  • majeranek 1 łyżka,
  • duża cebula 1 szt.

 

Przygotowanie:

 

Boczek natrzeć dużą ilością drobno posiekanego czosnku, solą i pieprzem. Zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu (najlepiej na noc).

Przełożyć do piekarnika. Na wierzchu ułożyć grubo pokrojoną w krążki cebulę i posypać obficie majerankiem. Piec tyle godzin ile waży boczek (jak 1 kg to 1 godzinę). Podawać z pieczywem i musztardą.

 

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)