Warszawa

Torcik czekoladowy

Torcik czekoladowy

Składniki:

  • Biszkopt
  • Jajka duże 3 szt
  • Mąka 1 szkl
  • Cukier ¾ szklanki
  • Cukier migdałowy 1 szt
  • Masa czekoladowa z torebki
  • Mleko 300 ml
  • Herbata do nasączenia

 

Dekoracja:

  • Śmietana śnieżka
  • Mleko 200 ml
  • Róże cukrowe i listki do dekoracji
  • Barwnik żółty

 

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i proszek do pieczenia. Na końcu dodać mąkę i szybko wymieszać. Piec w 180 ? C przez 25 minut. Drugi biszkopt upiec z 2 łyżkami kakao. Każdy biszkopt po upieczeniu przekroić na 3 części i przełożyć masą czekoladową. Na wierzchu udekorować bitą śmietaną i dekoracją z róż. 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć